Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Zeydan Karalar, “Muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır.”

 Başkan Zeydan Karalar, “Muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır.”

Başkan Zeydan Karalar, “Muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır.”

Ilk geçilen haberde, 19 Ekim Muhtarlar Günü yerine 19 Mayis yazilmistir. Düzeltir, özür dileriz...

 Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana’da faaliyet gösteren muhtarlarin tamamina, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Seyhan Oteli’nde yemek verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi; muhtarlarin demokrasinin temel tasi oldugunu söyleyen Baskan Zeydan Karalar, muhtarlardan gelen her istegin ve yönlendirmenin kendilerine yol gösterdigini belirtti.

 

Bütün aramalara dönmeye zamanin yetmedigini, bu nedenle böyle bir yöntemin daha verimli olacagini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, ASKI ve belediyenin mali tablosuyla ilgili de bilgi aktardi. Baskan Karalar, tasarruf politikasinin ve yönetim anlayisinin degismesinin ardindan belediyenin hizmet edebilir konuma dogru ilerledigini söyledi.

BELEDIYELER ISTIHDAM KAYNAGI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Türkiye genelinde belediyelerin istihdam kaynagi olarak görüldügünü ve bunun degismesi gerektigini anlatan Baskan Zeydan Karalar, belediyelerin kentleri daha yasanabilir hale getirmek için var oldugunu, rutin olarak yapilmasi gereken hizmetler bulundugunu belirtti.

Adana Büyüksehir Belediyesinde, göreve basladiklarinda gelirin yüzde 68’inin çalisan giderine harcandigini gördüklerini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, su anda bu oranin yüzde 62 oldugunu ve hizmet edebilir hale gelmek için yüzde 50’nin altina çekeceklerini vurguladi.

VERDIGIMIZ SÖZLERI TUTUYORUZ

2019 yilinda Adana’nin üçte birinde saglikli su bulunmamasinin ve merkez ilçelerdeki bazi mahallelerde kanalizasyon, altyapi sorunu yasanmasinin kabul edilemez oldugunu söyleyen Baskan Zeydan Karalar, “Mali yönden sorunlarimiza ragmen vatandasimiza söz verdigimiz su indirimini gerçeklestirecegiz. Ülkede elektrigin ve bir çok ürünün fiyati artarken biz kasim ayinda suya yaklasik yüzde 20’lik indirim yapacagiz. Çünkü vatandasimiza söz verdik” dedi.

SAGLAM YOLLAR YAPACAGIZ

Bütün olumsuzluklara ragmen yol, su, altyapi ve diger projelerle ilgili önemli islere imza atildigini ve atilmaya devam edilecegini ifade eden Baskan Zeydan Karalar, 6-7 yil dayanacak saglam yollar insa edeceklerini ve genisligi 15 metreden fazla olan yollari, Büyüksehir-ilçe ayrimina gitmeden kendilerinin yapacagini açikladi.

BASKA YERE GITMEYE GEREK YOK

Adana’nin tamaminin belediye baskani olduklarini ve her noktadan hizmet talebi geldigini aktaran Baskan Zeydan Karalar, konusmasini söyle tamamladi: “Ben dinlenen, eglenen bir belediye baskani degilim. Seyahati bile Adana’nin yararinaysa yaparim. Zaten Adana dünyanin en güzel sehri, insanlari da dünyanin en güzel insanlari. Baska yere gitmeye gerek yok.”

 

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli